‘Tis the season for Flower Girl Dresses and Children’s Formal Wear

Category:
Icon 0
Icon Aug 30, 2021

Våren är precis runt hörnet, vilket betyder att det är säsong för barns formella kläder. Bröllop kräver blommiga tjejklänningar och killarnas smoking, liksom kläder för första nattvarden och pojkdräkter. Vad är det med den här säsongen? Läs vidare för att ta reda på det!

Klänningar för blommor

När det gäller blommatjejklänningar har du flera alternativ som kommer att få leenden till dina deltagares ansikten och få dina blommatjejer att känna sig som små prinsessor. En ärmlös satinlinne med satinkjol och organza -överlägg är en enkel men fantastisk kombination. Spridda färgade stenar med ett matchande band i midjebandet koordinerar bra med klädseln från andra i brudfesten. Beroende på blomflickans ålder, välj antingen tellängd eller golvlängd.

För en feminin men ändå exklusiv look, välj en blommaklänning som är uppdelad i ryggen. En kjol i satin i satin med ett lager framför och tre nivåer bak, accentuerad med en stor rosett med svansar och tygrosor, kommer att göra dagen speciell för både blomsterflickan och bruden.

Om du är budgetmedveten, glöm inte bort några av de rabattblommaklänningar som finns tillgängliga online. Lika vacker som de dyrare blommaklänningarna, kan du hitta klänningar i satin och organza, samt klänningar i nivåer, för mellan $ 35 och $ 80.

Nattvards klänningar

Varje liten flicka kommer att komma ihåg sin första nattvarden resten av livet, så nattvardsdräkter är en viktig del av ritualen. En klänning i organza -skalad prinsessstil med koordinerande slöja får henne att känna sig speciell, liksom de enkla linjerna i en nattvardsdräkt i satin med spets och en avtagbar bolerojacka.

Pojkdräkter

Den här säsongen finns det många val för pojkdräkter. Oavsett om det är hans första nattvarden eller om han deltar i ett familjebröllop, kommer han att bli glad att bära en traditionell femdelad kostym. Dubbelknäppta jackor är tillbaka i stil och kommer i vitt för den perfekta First Communion-klädseln. För ett mer formellt tillfälle är en killes smoking – med eller utan svansar – alltid lämplig.

Dopklänningar

När det gäller flickors dopklänningar finns det många val. En helt vit batiste klänning med smocking på en bodice prickad med vita pärlor, tillsammans med matchande blomstrar, är bedårande. För mer traditionella dopklänningar kan du välja en längd på upp till 32 tum med invecklat broderi och en matchande huva. Tänk på att en dopklänning är något som kan överlämnas i generationer, så att välja en tidlös stil kan vara på sin plats.

Dopoutfits för pojkar

För pojkar är dopkläder vanligtvis set i fem delar som består av en skjorta, byxor, fluga, väst och hatt. Den typiska byxlängden är antingen shorts eller tröjor. Vissa uppsättningar har brokad, medan andra har satinkant.

Hur man köper

Med Internet finns en mängd olika formella kläder för barn tillgängliga med ett musklick. Dessutom är det mer troligt att du hittar rabattklänningar och fynd för blommor i barnformala kläder i en webbutik. När du beställer på nätet, leta efter ett företag som inte bara erbjuder klänningar för flickor, pojkas smoking, nattvardsklänningar och dopklänningar, men som också ber dig om datumet för evenemanget. Innan du beställer, kolla in storlekstabellerna och tveka inte att ställa frågor. På den stora dagen ska du se till att dina små trivs och känna sig så speciella som de ser ut!

3 olika slags ekologiska tröjor och vad ska man välja?

Det är ingen hemlighet nu att efterfrågan på ekologisk bomullskläder stiger snabbt. Människor är villiga att köpa mer naturliga kläder till sig själva för att förhindra skadliga kemikalier som används vid flera textilprocesser.

Men det finns också några smarta människor som försöker tjäna mer pengar på att använda denna svaghet hos människor. Jag menar hur kommer du att lita på att t-shirten du köpte verkligen är ekologisk? Det finns tre vanliga användningsområden av ekologisk bomull.

a) Du använder normal/konventionell bomull och hävdar att den var ekologisk. Om folk tror dig då kommer du att göra 30 %mer vinst med exakt samma plagg. Så var noga med att kontrollera etiketterna på kläderna innan du köper och försök också att köpa från stora märken!

b) Du får ekologisk bomull. Gjord tyget av det och färga det som du gör med vanlig bomull. I slutändan kommer du att ha ett skadligt och kemiskt tyg som inte är ekologiskt utan “tillverkat av ekologisk bomull”.

c) Du får den ekologiska bomullen och färgar den med färgämnen som är tillåtna av de ekologiska certifieringsföretagen och följer deras riktlinjer. Detta är dyrt och det slutliga tyget, t-shirt priset kommer att vara högre, men detta är naturligtvis mer hälsosamt. I slutändan kommer ditt organiska tyg inte att vara skadligt! I så fall kan du också enkelt säga termen “ekologisk t-shirt”.

Förvirrande va? Försök att hålla dig borta från “made in India” och “made in China” ekologiska bomullsprodukter för tillfället. USA och Turkiet erbjuder för närvarande mycket bättre kvalitet och betrodda affärer. Jag ska försöka förklara detaljerna i min nästa artikel på fromorganic.com webbplats.

5 anledningar till att Hale Bob -kläder är fantastiska!

Hale Bob Clothes är utmärkta och sticker definitivt ut i mängden. Hale Bob skapades av en kille vid namn Daniel Bohbot som satte ihop tre viktiga delar av hans liv. Han tog sin njutning av att resa, sin förmåga att upptäcka skönhet, liksom sin affärserfarenhet för att göra Hale Bob.

Nu när du vet var Hale Bob Clothes kommer ifrån, låt oss komma igång med anledningarna till att de är utmärkta val av kläder att lägga till i din garderob.

1. Kvalitet. Daniel Bohbot designar inte bara vad han gillar, han går in i hjärtat av Los Angeles för att hämta idéer för hans kommande stycken, så man kan vara säker på att hans kläder varken är oönskade eller föråldrade. Tillsammans med hans förmåga att upptäcka önskvärt mode är kvaliteten på Hale Bob exceptionell och är värd vartenda öre.

2. Chock. Daniel insåg att det fanns en efterfrågan på unika kläder som tilltalade alla, men ändå stack ut från mängden. Han hänvisar Hale Bob Clothes inte som en häftklammer, utan som en krydda till en garderob. Hans kläder är mycket extravaganta med fantastiska mönster och olika färger. Daniels kläder har en bestämd chockfaktor för dem.

Till exempel, om du går in i en massa människor med en Hale Bob -klänning på, skulle du överraska människor med färgerna och mönstren på din klänning, samt hur perfekt den passar ihop. Många designers kommer att ta färger och mönster, sätta ihop dem, och plagget blir väldigt oattraktivt. Daneil Bohbot å andra sidan har en stor talang att göra var och en av hans bitar vackra.

3. Mode. Ta en titt på dina skvallertidningar eller modemagasin, du kommer att se många Hale Bob -kläder i shoppingavdelningarna. En position i en mycket populär tidning som OK !, People eller Star är något som du måste tjäna, inte något du bara har gett. Daniels kläder känns igen. Du vet att hans kläder är kvalitets- och moderiktiga.

4. Kändisar. Om du skulle titta på en kändis i en tidning, tänker du förmodligen inte för dig själv, “Jag undrar vilket märkesklänning det är”, nu är du? Gör lite research så får du reda på att många heta kändisar bär Daniels kläder. Några att nämna är Eva Longoria, Heidi Klum, Britney Spears, Halle Berry, Sharon Stone, Ashley Tisdale, Paris Hilton, Hayden Panettiere, Cameron Diaz, Salma Hayek, Tori Spelling och mycket, mycket mer.

5. Pris. Hale Bob Clothes kan köras allt från $ 100-350. För att vara en utmärkt designer och ha kläder som sticker ut så mycket är prislappen mycket prisvärd för dem som letar. Det priset är också detaljhandel, många gånger kommer du att kunna hitta ebay -priser till exceptionellt lägre och uppnå samma kvalitet. Om du letar efter prisvärda kläder, besök http://halebobclothes.com och kolla in det stora urvalet av kläder och extremt överkomliga priser.

Sammantaget är Hale Bob Clothes väldigt fashionabla, prisvärda och unika. Om du vill sticka ut från mängden eller helt enkelt vill ha kläder som inte ser ut som alla andra bär, kan du lita på kvaliteten på Hale Bob.

En Bali -bh bara för dig

Bali BH-serien är en samling vackra högkvalitativa underkläder som erbjuder kvinnor från hela världen som kommer i alla former och storlekar komplett stöd och skydd.

En byst eller behå som Bali -bh: n är ett plagg för kvinnor för att ge täckning och stöd för kvinnors bröst. En typisk behå består av remmar på båda sidor av axeln, två koppar för bröstet, en mittpanel, ett band för att hålla de två kopparna och går under brösten och en kroklås eller ett behåfäste för att stänga mässigare. Brassierna består vanligtvis av material som bomull eller spets eller till och med spandex, beroende på vilken stil och funktion som tillverkaren avsett. Bh: ns undertrådar läggs till för att ge maximalt stöd och för att ge bh -kopparna form.

Brassieres som Bali -bh -serien finns i olika typer, beroende på vilket material som används, funktionen avsedd och stilen. Bali-linjen finns i olika stilar-en behå som stängs framtill, en annan som stängs i ryggen, en som inte har några band perfekt för tubklänningar, en konvertibel linje, push-up-linje för det underbara extra lyftet och stödet, sexig demi-cup eller half-cup Bali behå för det ultimata verktyget i förförelse, och full-cup Bali behå för maximal täckning. Bali-bh: n kommer också med tre fjärdedelar kopp, mjuk kopp, halv kopp, hyll-behå, lång linje och Bali behå som kommer med under trådar. För de aktiva, energiska kvinnorna finns en Bali-bh med t-shirt.

Storleken på Bali behå beror på storleken på en kvinnas bröst. Det finns olika typer av brassieres för olika storlekar och former på en kvinnas bröst. Bandstorleken är omkretsen runt kroppen som inte inkluderar bröstet. “Koppstorleken” indikerar bröstets volym och det indikeras med bokstäver.

Bali -bh: n ser till att en kvinnas behå passar hennes rätt för att se till att kvinnan får en smickrande form varje gång hon bär byxan samtidigt som hon ger henne maximalt stöd och får henne att känna sig bekväm. Kvinnor med stora bröst upplever vanligtvis obekväma och irriterande ryggont på grund av otillräckligt stöd som ges av fel byst. I Storbritannien visar undersökningar att cirka 70% av den kvinnliga befolkningen inte bär rätt behå och istället spänner fast dåligt passande, obekväma. Detta berodde troligen på otillräcklig kunskap om behå och korrekt passform. Det finns också problemet med att hitta större behåar även om tillverkarna numera har kommit med brassieres som är avsedda för kvinnor med större bröst än den genomsnittliga kvinnan.

Bali BH -serien erbjuder brassieres av alla slag och storlekar. Brassieres finns i koppstorlekar A till DD. Att hitta rätt koppstorlek kan vara förvirrande. Brassiere-tillverkare i Europa skapar brassiers som vanligtvis finns i ökande storlekar, som AAA-AA-A-B-C-D-DD-E-F-FF-G-GG-H-J. Det enda idiotsäkra och säkra sättet att få rätt bh är genom att prova på bysten. Bandstorlek bestäms genom att få omkretsen av kroppen direkt under brösten. Ett visst antal läggs till för att ge ersättning eftersom bröstkorgen är bredare på höjden där brösten är. I USA läggs vanligtvis cirka 4 till 6 tum till den uppmätta omkretsen för att komma fram till rätt storlek och storlek. Bh -storlek kan också förändras beroende på viktökning och viktminskning. Menstruationscykeln orsakar också förändringar i bh -storleken på en kvinna.

Enligt statistiken har den genomsnittliga kvinnan i USA nuförtiden minst sex behåar. Av de sex brassiererna är vanligtvis en färgad och en bh som inte har några remmar. Brassieres är skapade för olika funktioner, så du kan hitta Bali -bh -linjer som klassificeras som minimizers, maximizers eller push ups beroende på vilket stöd kvinnan behöver. Det finns också behåar som visar kvinnans klyvning i riktigt tunt, spetsigt material som är en bh som är avsedd att visa upp sig.

Oavsett din storlek eller form är det en Bali -bh för dig.

Ett möte med kläder i näringslivet

Undrar du någonsin vart alla klädregler har tagit vägen? Beroende på när och var du befinner dig på en viss arbetsdag kan orden “avlägset förflutet” komma att tänka på. Det är svårt att avgöra om människor inte vet vad de ska ha på sig på jobbet eller om de har tappat syn på relevansen av utseende för professionell framgång.

Drottningen av England rapporteras ha sagt till prins Charles: “Klänning ger den ena det yttre tecknet från vilket människor kan bedöma det inre sinnestillståndet. Det ena kan de se, det andra kan de inte.” Det var uppenbart att hon sa vad många människor är ovilliga att acceptera; att människor dömer oss efter hur vi klär oss. I alla situationer, affärsmässigt och socialt, skickar vårt yttre utseende ett budskap.

Prova att gå till en hektisk restaurang vid lunchtid. Titta omkring dig på vad människor har på sig och se om du inte gör bedömningar om vem de är, deras bransch, deras personligheter och deras kompetenser. Tänk på hur du känner när du är klädd i din vanliga affärsdräkt i motsats till vardagsklänning. Ditt val av företagskläder talar för ditt professionella beteende och din trovärdighet. Det är viktigt att förstå hur man klär sig för företag om du vill marknadsföra dig själv och din organisation på ett positivt sätt,

Hur du klär dig beror på fyra faktorer: branschen där du arbetar, jobbet du har inom den branschen, det geografiska område där du bor; och viktigast av allt, vad din klient förväntar sig att se.

Professionell klänning för män

I herrkläder förändras inte mode väsentligt från säsong till säsong men affärsdräkt handlar om att vara professionell och inte om att vara på modet. Det handlar om att presentera sig själv på ett sätt som gör att dina kunder känner sig bekväma och trygga med dig. Att klä sig för framgång är fortfarande regeln. Den professionella affärsmannen bör komma ihåg dessa få punkter när han bestämmer vad han ska ha på sig på jobbet.

Välj en konservativ kostym i marinblå, svart eller grå antingen nålstripande eller solid. Materialets kvalitet talar lika högt som färgen och kan göra skillnaden mellan sleaze och suave.

En fast vit eller blå klänning med långa ärmar ger det mest polerade utseendet. Ju mer mönster och färg du lägger till, desto mer fokus är på dina kläder, snarare än din professionalism.

Slipsar bör vara gjorda av siden eller ett silkesliknande tyg. Undvik seriefigurerna och gå till enkel och subtil om du vill öka din trovärdighet.

Strumpor ska vara vadlånga eller högre. Se till att de inte bara matchar det du har på dig, utan också varandra. En snabb blick i gott ljus innan du går ut genom dörren kan spara förlägenhet senare på dagen. Sök efter hål också om du kommer att gå igenom flygplatsens säkerhet och ta bort dina skor.

Skor bör utan tvekan vara konservativa, rena och välpolerade. Snörskor är valet över slip-ons eller flip-flops. Tänk inte en minut att folk inte märker skor. Många människor kommer att titta på dina fötter framför ditt ansikte.

Bälten måste matcha eller nära samordna med dina skor. Återigen, kvalitet räknas.

Håll smycken till ett minimum. I en tid då män har guldhalsband, armband och örhängen, bör affärspersonalen begränsa sig till en konservativ klocka, ett bröllopsband och kanske hans college -ring.

Personlig hygien är en del av framgångsekvationen. Nyskrubbad vinner över kraftigt doftande alla dagar i veckan. Spara after-shaven efter timmar, men aldrig rakningen själv.

Pricken över i: et för affärsmannen är hans val av tillbehör: portfölj, portfölj och penna. När det gäller att täta affären kan en toppklädnad, en silkeslips och ett par läderskor tappa sin inverkan när du drar ut kulspetsen som du hämtade i hotellets mötesrum dagen innan.

Professionell klänning för kvinnor

När kvinnor kom in på arbetsplatsen under 1970- och 1980 -talen i större antal än någonsin tidigare och började flytta till positioner som traditionellt hade varit av män, trodde många av dem att de behövde efterlikna manliga affärskläder. Resultatet var kvinnor som dök upp på kontoret i kjoldräkter eller koordinerade kjolar och jackor med skräddarsydda blusar som avslutades med ett tillbehör som liknade en mans slips. Lyckligtvis är de dagarna borta. Medan affärskvinnan nu kanske bär byxor till jobbet, gör hon det av en önskan att framstå som professionell och samtidigt njuta av den flexibilitet och komfort som byxor erbjuder över kjolar. Hennes mål är inte längre att spegla hennes manliga kollegor.

Samma övergripande regler gäller för kvinnors arbetskläder som gäller för män. Företagskläder återspeglar inte den senaste modetrenden. En kvinna bör uppmärksammas för vem hon är och hennes yrkeskunskaper snarare än för vad hon bär. Hennes företagskläder bör vara lämpliga för hennes bransch och hennes position eller titel inom branschen.

Börja med en kjol eller byxdräkt för det mest konservativa utseendet. En kjoldräkt är den mest professionella. Klä dig med några undantag

es erbjuder inte samma trovärdighet om de inte åtföljs av matchande jackor.

Kjolarna ska vara knälånga eller något över eller under. Undvik ytterligheter. En kjol mer än två tum ovanför knäet höjer ögonbrynen och ställer frågor.

Byxor ska gå sönder i toppen av foten eller skon. Medan Capribyxor och deras modekusiner som kommer i olika längder från mitten av vaden till fotleden är den senaste trenden, är de malplacerade i den konservativa affärsmiljön.

Blusar och tröjor ger färg och variation till kvinnans kläder, men de borde vara tilltalande snarare än avslöjande. Olämpliga halsringningar och midjor kan ge fel intryck.

Kvinnor måste bära slang i näringslivet. Neutrala eller köttfärgade strumpor är de bästa valen. Använd aldrig mörk slang med ljusa kläder eller skor. Förvara ett extra par strumpor i skrivbordslådan om inte butiksbutiken ligger bredvid eller bara på gatan från kontoret.

Ansikten, inte fötter, bör vara kontaktpunkten i affärer så valde konservativa skor. En låg häl är mer professionell än lägenheter eller höga klackar. Trots nuvarande mode och sandalras är öppna skor eller rygglösa skor inte kontorsdräkt. Sandaler är inte bara en säkerhetsrisk, de föreslår en viss officiell agenda.

När det gäller accessoarer och smycken är mindre än en gång mer. Håll det enkelt: en ring per hand, ett örhänge per öra. Tillbehör ska spegla din personlighet, inte minska din trovärdighet.

Affärskläder skiljer sig från helg- och kvällskläder. Att investera i en bra affärsgarderob är en investering i din professionella framtid. För dem som tror att det inte är vad du bär utan vem du är som skapar framgång, tänk efter. Företagskunskaper och erfarenhet räknas, men det gäller också personligt utseende och det avgörande första intrycket.

En guide om hur du köper halsband till ditt bröllop

Det är din bröllopstid och du traskar runt i oändliga butiker på helgerna och får inte vad du vill. Du hittar lätt den perfekta slipsen för din outfit om du tänker på några enkla saker.

Tänk alltid på att slips eller cravats vad som kommer att passa men slipsar är billigare men cravats ska se bra ut. Tänk på fluga och cummerbunds, matchning av bröllopets färgschema, köp eller hyra och hur du ska ta hand om och städa.

<b> 1. </b> Slipsar eller cravats
Även om cravats är mer populära för formellt bröllop, är de dyrare än slipsarna och bärs inte i vardagen. En slips av bra kvalitet i siden kommer också att vara ett bra val om den matchar din outfit.

<b> 2. </b> Cummerbunds eller fluga
Några av er kanske föredrar fluga istället för halsband som också finns i olika färger och stilar. Fluga kan vara självbundna eller förknutna men utbudet av förbundna är mycket mer än de självbundna. Många fluga har matchande cummerbunds och kan vara en perfekt matchning för din bröllopsklänning.

<b> 3. </b> Matchande färgschema
Om ditt bröllopsfärgschema är “standard” -färg, kan du välja en närstående slips eller cravats som är allmänt tillgängliga.

<b> 4. </b> Att hyra eller köpa
I formella bröllop kan kostymer och andra föremål hyras eller köpas, varigenom du kan spara en avsevärd summa pengar om du hyr objektet, särskilt i fallet med kostymer. I halsband kan det vara svårare eftersom butiken kan ha ett begränsat antal slipsar eller cravats. De mest populära bröllopshalsband finns i vanligt polyester satin eller siden tyg som du kan hyra för $ 10 -$ 15 för ett rimligt bra värde.

<b> 5. </b> Rengör och ta hand om dina slipsar
När du har köpt dina slipsar, se till att de inte är skrynkliga eller skrynkliga. För detta, lägg dem platta eller häng på ett slipsställ. Medan du provar dem, bör du helt ångra nej knutar och hänga upp slipsen i några dagar så att linjerna från knuten rensas. Om något på bröllopsdagen rinner ut på slipsen, bara torka med en torr trasa så att den suger upp så mycket som möjligt. Om det är något som fruktjuice eller sås, låt det torka och dutta det försiktigt med den smala änden av slipsen. Siden och polyestertyg reagerar annorlunda så den här metoden hjälper lite. Stryk inte slipsen av någon anledning och stryk aldrig direkt istället täck över den med en bomullstrasa och stryk sedan på en sval inställning.

Mer information finns på vår rekommenderade webbplats <a href=”http://www.tying-neck-tie.info”> tying-neck-tie.info </a>

En säsong med klassiska utseende och känsliga detaljer

Vad ska kvinnor ha på sig i höst? De stilkunniga experterna på Chadwick’s, landets första och största modekatalog, säger att rent och konservativt utseende är tillbaka på modet. Skin-baring outfits är ute och lager är i. Volym och texturerat tyg är modeens modeord, och rika färger som svart, rött, lila och grått styrde landningsbanorna. Chadwick’s erbjuder följande tips om hur du kan vara på modet i höst:

Snygga silhuetter

Den “nya kostymen” har monterade jackor i par med smala byxor och kjolar för en polerad, skräddarsydd look. Tänk på en mandarinkrage eller tvättad ullplädkavaj med en favoritbyxa för sofistikerad stil. Eller kostymjackor med herrkläder, mjukade med feminina detaljer och mild drapering, skapa en look som fungerar i ett styrelserum eller i en bistro.

Ge dina byxor lite pizzazz genom att bära beskurna eller breda ben. Flera toppdesigners utforskade denna trend med kontrasterande utseende-parning lös med tight och lång med kort. Vem som helst kan bära det här utseendet genom att balansera silhuetten med klackar eller en lämplig topp.

Rörbara texturer

Lyxig sammet gjorde en comeback den här säsongen. Chadwicks mönster har krossade och smyckesnära sammetblazers som skapar ett modernt utseende.

Från tjock kabel till finmätare, det finns en stickning för alla tillfällen. För ett mysigt alternativ på kyliga höstnätter, välj en tröja. För en feminin snurrning, prova en tvillinguppsättning kantad med volanger eller en koftad kofta.

Au Courant Accenter

För smakfull höstskiktning finns allt i detaljerna. Bitar trimmade i spetsar eller volanger skapar en romantisk touch under skjortor och jackor.

Sår längs kanten på en kjol eller ner i ett byxben ger broderi en skvätt stil. Paisley och blommönster är klassiska vändningar på denna moderna trend.

En signatur ögonblicksbild är en jacka filmad i midjan med ett bälte. Kombinera den med en känga av valfri höjd för en modern look.

En kort historia av handskar

En gammal och avskild konst, handsktillverkning har sammanflätats med mänsklig kultur sedan grottmanens dagar. De första handskarna liknade råa vantar. När åren gick blev handsktillverkningen mer en raffinerad konst. Ledade fingrar sys in för att ge mer fingerfärdighet och enkel rörelse. Medan handskmakarnas guilder en gång dominerade i ett samhälle som var besatt av en täckt hand, finns det idag väldigt få kvar. Färre är fortfarande mönstren tillgängliga för handgjorda handskar. Maskinsydd och handgjorda handskar är mestadels vad du hittar på marknaden.

Handskar ses i gamla skrifter, som Homers Odyssey, där Laertes sägs bära handskar i sin trädgård för att undvika bramble. Det finns en viss debatt om översättningen av denna text. I The History of Herodotus, skriven 440 f.Kr., beskriver Herodotus hur Leotychides fick mutor i form av en handskar som flödade av silver, vilket senare anklagade honom.

Med åren ökade komplexiteten och mångsidigheten hos handskar. Pläterade handskar dateras tillbaka till början av 1300 -talet. Innan dess användes posthandskar. Vissa riddare citerades som bär posthandskar under sina pläterade handskar för extra styrka.

Nu, om vi ser till modevärlden, ser vi ett fantastiskt utbud av stilar. Tyg- och läderhandskar visade invecklade broderier. Damer på 1800 -talet älskade operahandskar. En egenhet är att de försökte sätta in händerna i handskar en för liten storlek! Detta tvingade ens hand att vila i en halv koppad position – perfekt för hälsning, men inte för kyssar. Om du någonsin har försökt ta på dig en handske du är för stor för, inser du vilken uppgift dessa kvinnor åtog sig! Knappkrok och alun i pulverform gav lite smörjning, men ändå, innan en opera, bestämda kvinnor skulle sitta i timmar och locka ner händerna i täta handskar.

Få tomter återstår som ger oss verklig inblick i tidiga handskar. En av de mer vördade som finns idag är Le Gant. Boken, medan den är helt på franska, avslöjar många mönster och avslöjar en kort utveckling och historia av handsken. Dessutom ingår avsnitt som berättar om periodens sociala relevans och sexuella betydelse för handsken.

Isolering från värme eller kyla. Skydd mot repor och skärsår. Uppmaning av dueller. Djärva eller fina modeuttalanden. Handskar har burit många hattar, så att säga, genom historien. De fortsätter att vara en helt integrerad del av många jobb idag. Omvänt har det skett en kraftig nedgång i användningen av handskar som modeaccessoarer under de senaste decennierna. Färre och färre tjejer deltar i sina barnvagnar med handskar. Mode är en oväntad sak, och bara tiden får utvisa handskens framtid.

Handskentusiast, Taylor Hartley, bedriver och lägger ut forskning om alla typer av handskar. För mer information om industriella och personliga handskar, besök

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *